DOKTERSASSISTENT

HET BEROEP VAN DE TOEKOMST

 Eigen tempo

Het tempo van de opleiding mag je geheel zelf bepalen, Gemiddeld doet men er 12-14 maanden over.

Toelating

Je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen. Maar met een toelatingsonderzoek is het mogelijk dat ook als je niet helemaal aan die eisen voldoet toegelaten te worden. Twijfel je of je het niveau wel aankunt?  Neem contact op!

 

Erkende opleiding

Deze opleiding is een officieel door het Ministerie van OCW erkende opleiding volgens de Derde Leerweg.

 

 

Past de opleiding bij jou?

Opleiding Doktersassistent MBO-4 (derde leerweg)

Help je graag mensen?

Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is het helpen van mensen op jouw lijf geschreven? Dan is het beroep Doktersassistent(e) wellicht iets voor jou!

Klinische blik ontwikkelen

Als doktersassistent kun je de hulpvraag van de patiënt verhelderen en de ernst van klachten inschatten.

Vind je voorlichting geven leuk?

Je maakt afspraken en geeft voorlichting over de leefwijze, geneesmiddelen, ziektebeelden, onderzoek en behandeling.

Goed om te weten

Praktische informatie over de opleiding Doktersassistent MBO-4

 

Persoonlijk contact

Doordat we maar een kleine organisatie zijn met veel inhoudsdeskundige mensen, is er ook bij onze vorm van afstandsonderwijs altijd een intensief persoonlijk contact. Je bent bij ons geen nummer. Docenten en begeleiders nemen direct contact op als je een vraag hebt over de leerstof, de stage of je loopbaanbegeleiding.

 

Kosten 

ACTIEPRIJS  Nu maar € 2300,-

Als je voor 1 augustus 2021 inschrijft bedragen de kosten     € 2300,-  dat is inclusief studiemateriaal. De toets- en examenkosten zijn hier niet bij inbegrepen.

 

 Vakbekwame begeleiding

Je wordt tijdens de studie begeleid door bevoegde en bekwame docenten die ook werkzaam zijn (of geweest zijn) in het beroep. Er is altijd de gelegenheid om uitslagen van toetsen gratis te besperken met de docenten.

Afstandsonderwijs

Starten kan op elk moment. De vorm is thuisonderwijs. Toch worden er een aantal contactlessen gepland op onze centrale leslocatie. (b.v. voor medisch-technisch handelen).

Stage

Veel instellingen hebben graag stagiaires van AndereStart.

Stage loop je bij een erkend leerbedrijf, dat kan ook je huidige eigen werkplek zijn. De stageplaats moet je wel zelf vinden.

Basisopleiding 3 maanden oriënteren voor een actieprijs van maar € 595,-

Je kunt kiezen voor de basisopleiding. Je krijgt gedurende 3 maanden de gelegenheid om kennis te maken met het beroep en de belangrijkste beroepsaspecten te leren kennen. Als het toch niet is wat je zoekt kun je daarna stoppen en krijg je een instellingscertificaat voor de onderdelen die je gedaan hebt. Als het wel wat voor je is kun je doorstromen naar de volledige opleiding. De eerste 3 maanden van de 12 heb je dan al gedaan! De basisopleiding is zonder loopbaanbegeleiding en zonder stage. Je kunt afsluiten met een toets.

Locaties

Leslocaties We beschikken over een leslocatie centraal gelegen in het land in de omgeving van Utrecht.

Examenlocaties  Je kunt kiezen uit 14 examenlocaties verspreid over Nederland. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt. De praktijkexamens leg je af op je eigen stageadres.

Je maakt afspraken en geeft voorlichting over de leefwijze, geneesmiddelen, ziektebeelden, onderzoek en behandeling.

Wat houdt het beroep Doktersassistent in?

Een doktersassistent is iemand die de arts assisteert. Je verduidelijkt de hulpvraag van patiënten en schat de urgentie in. Je assisteert een huisarts of medisch specialist bij onderzoek en behandeling en geeft voorlichting en advies over ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen.
Hiervoor heeft de doktersassistent vaak een eigen spreekuur en voert hij routineonderzoeken uit. Je mag in opdracht van arts onder voorwaarden, zelfstandig medisch technische handelingen onder andere:

 • Injecteren
 • Bloeddrukmeten
 • Bloedafname
 • Verbinden
 • Oor uitspuiten
 • Wratten verwijderen

Enkele werkzaamheden van de doktersassistent zijn:

 • Het uitvoeren van de telefonische hulpvraag (Triage)
 • Het geven van voorlichting en advies
 • Plannen eventueel uitvoeren van het eigen spreekuur
 • Het beheren van de administratie
 • Het uitschrijven van (herhaal)recepten

En als je klaar bent

Waar ga je als Doktersassistent uiteindelijk werken?

Je kunt aan de slag bij tal van instellingen in de gezondheidszorg, zoals een polikliniek, gezondheidscentrum of huisartsenpraktijk. Verder kun je aan het werk bij een ARBO-dienst, de GGD of een instelling voor jeugdgezondheidszorg. Je kunt ook kiezen voor een baan bij een bloedtransfusiedienst, een laboratorium of de medische dienst van een bedrijf. Een dynamisch en veelzijdig beroep dus. Lijkt jou dit ook wel wat? Volg dan onze opleiding tot Doktersassistent!

Informatie of inschrijven 

Inschrijven verplicht je tot niets. Er wordt altijd snel contact met je opgenomen waarbij je alle vragen kunt stellen. Daarna kun je definitief inschrijven.

06-41913652

Postbus 161 | 5500 AD Veldhoven

Maandag - vrijdag: 08:30 - 17:00