Logo andere start zonder rode achtergrond

Leren in de praktijk

Logo andere start zonder rode achtergrond

MBO diploma

 

 

 

Heb je nog geen diploma voor het werk wat je doet of wilt gaan doen? AndereStart MBO biedt je de mogelijkheid om in korte tijd een MBO diploma te behalen.

Herken je een van deze situaties?

Je bent door omstandigheden niet in staat geweest om een opleiding te volgen. Het was niet haalbaar of het paste gewoon niet bij jou.  Of heb je je opleiding nooit afgerond? Sommigen van ons zijn nu eenmaal niet geschikt om in de schoolbanken te zitten.

Je bent doorgegroeid in je vakgebied en je hebt vanuit ervaring dezelfde kennis en vaardigheden opgebouwd als iemand die een opleiding heeft gevolgd. Dit komt vaak voor als je carrière maakt binnen je vakgebied.

Je wilt na jaren ervaring op een functie je werkniveau en de daarmee behorende vaardigheden laten erkennen in de vorm van een diploma, want wie doet nog na een aantal jaren werkervaring hetzelfde werk als waar hij of zij voor opgeleid is?

Je wilt in een ander vakgebied gaan werken, maar je hebt daarvoor geen opleiding gevolgd. Je hebt al wel  ervaring, maar dat hoeft niet; je hebt veel vaardigheden vanuit een ander vakgebied opgedaan. Dit komt veel voor bij zij-instromers.