Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

 

Oriënteren en studeren

De opleiding helpende zorg en welzijn is opgebouwd uit modules die je ook kunt volgen in de Basisopleiding. Je kunt helemaal zelf bepalen of je een klein of groter gedeelte van de Basisopleiding doet.  Elke module sluit af met een toets en na elke module kun je besluiten te stoppen of door te gaan. Je krijgt van ons na elk succesje een instellingscertificaat. Je betaalt voor elke module apart (dat is €450,- per module) dus je loopt geen risico.

De modules zijn:

  • Het beroep helpende zorg en welzijn
  • Dienstverlenende werkzaamheden
  • Cliënt-ondersteunende werkzaamheden

Je kunt na de Basisopleiding stoppen. je kunt er ook voor kiezen door te gaan door stage te gaan lopen. Ook daarna kun je stoppen, maar de weg naar een diploma is dan niet zo ver meer. Zie de mogelijkheden hieronder.

Informatie over de volledige opleiding en het beroep Helpende Zorg en Welzijn kun je hier vinden.

 

Stage

Als je door wilt kun je na de eerste module al stage gaan lopen, maar dat hoeft niet, je kunt ook de drie theorie- modules eerst afmaken. Als je de stage hebt gedaan en de drie modules hebt gehaald krijg je van ons een MBO-verklaring én een Praktijkverklaring. Deze verklaringen zijn wettelijk erkend door SBB (Samenwerking beroepsonderwijs bedrijfsleven) en de Ministeries van OC&W en SZW.

MBO-diploma

Als je daarna besluit ook examen te doen, maak je ook voor Nederlands en rekenen op niveau 2F een examen en je maakt een opdracht voor Burgerschap. Daarbij doe je nog twee kleine keuzemodules. Je behaalt dan je MBO-2 diploma. je kunt daarna zelfs doorstuderen voor het beroep Verzorgende MBO-3.

Informatie of inschrijven 

Inschrijven verplicht je tot niets. Er wordt altijd snel contact met je opgenomen waarbij je alle vragen kunt stellen. Daarna kun je definitief inschrijven.

06-41913652

Postbus 161 | 5500 AD Veldhoven

Maandag - vrijdag: 08:30 - 17:00