MBO-2 OPLEIDING Helpende Zorg en Welzijn

EEN DANKBAAR BEROEP

Eigen tempo

Het tempo van de opleiding mag je geheel zelf bepalen, maar de richtlijn is 8 maanden.

Erkende opleiding

Deze MBO-2 opleiding is erkend door het ministerie van OCW.

Toelating

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Twijfel je of je het niveau wel aankunt?  Neem contact op! We voeren kosteloos een toelatingsonderzoek uit.

Past de opleiding bij jou?

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn MBO-2 (derde leerweg)

Help je graag mensen en ben je een zorgzaam type?

Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en laat je mensen niet graag aan hun lot over ? Dan is het beroep Helpende Zorg en Welzijn wellicht iets voor jou!

Dienstbaar,servicegericht en signalerend

De Helpende Zorg en Welzijn is een belangrijk aanspreekpunt voor de cliënt. Zij/hij vraagt naar de wensen van de cliënt, en informeert de cliënt. Zij/hij heeft ook een signalerende taak: bij bijzonderheden en risico’s voor de veiligheid van cliënten onderneemt zij/hij  actie of brengt deze in contact met een andere collega.

 

Goed om te weten

Praktische informatie over de opleiding Helpende Zorg en Welzijn MBO-2

Kosten

De kosten bedragen €1600,- bij betaling ineens, dat is inclusief studiemateriaal. De toets- en examenkosten zijn hier niet bij inbegrepen.

 

Vakbekwame begeleiding

Je wordt tijdens de studie begeleid door bevoegde en bekwame docenten die ook werkzaam zijn (of geweest zijn) in het vakgebied.

Studeren op afstand

Starten kan vanaf oktober op elk moment. De vorm is thuisonderwijs.

Stage

Veel instellingen hebben graag stagiaires van AndereStart.

Stage loop je bij een erkend leerbedrijf, dat kan ook je huidige eigen werkplek zijn.

Basisopleiding 2 maanden oriënteren

Je kunt kiezen voor de basisopleiding. Je krijgt gedurende 2 maanden de gelegenheid om kennis te maken met het beroep. Als het toch niet is wat je zoekt kun je daarna stoppen en krijg je een getuigschrift voor de onderdelen die je gedaan hebt. Als het wel wat voor je is kun je doorstromen naar de volledige opleiding. De eerste 2 maanden heb je dan al gedaan. De basisopleiding is zonder loopbaanbegeleiding en zonder stage. Je kunt afsluiten met een toets. De kosten hiervoor bedragen € 450,-

Minder betalen?

Indien je binnen de gestelde tijd klaar bent, dat wil zeggen: alle examenonderdelen zijn behaald en je kunt gediplomeerd worden; betaal je niet voor de maanden die nog resten, dus tempo kan een voordeel zijn.

Doe je langer over je studie?

Indien je er langer over doet betaal je toch maar €1600,- , exclusief toets- en examenkosten.

Examenlocaties

Je kunt kiezen uit 14 examenlocaties verspreid over Nederland. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt. De praktijkexamens leg je af op je eigen stageadres.

Je bent ondersteunend servicegericht en hebt aandacht voor zelfredzaamheid

Wat houdt het beroep Helpende Zorg en Welzijn in?

Je werkt ten behoeve van een of meer hulpbehoevenden. Je hebt daarbij aandacht voor de zelf- en samenredzaamheid van de cliënt en diens naaste en houdt rekening met de afspraken in het zorgplan. De mogelijkheden, wensen, gewoonten, normen, waarden, levensbeschouwing en culturele achtergrond van de cliënten en naastbetrokkenen staan daarbij centraal.

De werkzaamheden zijn zeer divers: het kan zijn ondersteuning in de huishouding, ondersteunende werkzaamheden in de zorg en assisterende taken in dagverblijven, instellingen, ziekenhuizen etc.

En als je klaar bent

Waar ga je als Helpende Zorg en Welzijn uiteindelijk werken?

De helpende zorg en welzijn kan werken in de eigen woonomgeving van mensen, dus in de thuiszorg, maar ook in een leef- of woonomgeving waarin mensen langdurig, tijdelijk of alleen gedurende een aantal uren per dag of per week  verblijven. Zij/hij kan werkzaam zijn in een verzorgingshuis, verpleeghuis, de thuiszorg, een woon-zorgcentrum, de kinderopvang, een woonvorm voor begeleid wonen, of in een ziekenhuis.

Informatie of inschrijven 

Inschrijven verplicht je tot niets. Er wordt altijd snel contact met je opgenomen waarbij je alle vragen kunt stellen. Daarna kun je definitief inschrijven.

06-41913652

Postbus 161 | 5500 AD Veldhoven

Maandag - vrijdag: 08:30 - 17:00